Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Maple syrup apple muffins

Recept på fluffiga amerikanska muffins med maple syrup och äpple. Du gör dem av bland annat ägg, mjölk, mjöl, lönnsirap, äpple och kanel. Muffins som påminner om härlig mjuk äppelkaka. Perfekt till fika eller kalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen lite i taget tillsammans med lönnsirapen. Blanda väl.
  3. Kärna ur och skär äpplet i 1/2 cm tunna klyftor som delas tvärs över. Pudra över lite kanel.
  4. Häll smeten i 12 muffinsformar (för 12 st) ställda på en plåt. Lägg ett par äppelbitar i varje. Grädda i ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 äpple
  • kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?