Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ljuvligt recept på moussetårta med fryst mango och en touch av lime. Söta små lakritsmaränger och färska hallon bidrar till en konsert av smaker i perfekt samstämmighet. Dekorera med mynta och sätt färg på efterrättsbordet.

Ingredienser
10 portioner
Tårtbotten
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Mangomousse
2 gelatinblad
rivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
250 g fryst mango
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Maränger
1 äggvita
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk lakritspulver
Garnering
125 g färska hallon
1 kruka mynta
Gör så här
00:15:00
00:05:00
06:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stTårtan blev en av mina favoriten,Man kan även göra i samma ingredienserna rulltårta det ska jag prova sen men istället att använda grädde till mango mossen man använder mascarpone ost så att det håller bra inuti rulltårtan jag fixade denna recepten idag blev en av mina favorit tårta jag gjorde istället 2 tårtbottnar hälsningar Manar
Manar
Tycker inte den var alls god. Väldig mycket parfym-smak och trots att jag gillar syrligt blev detta för mycket åt det dåliga hållet tyvärr. kommer inte bakas igen
Sandra
Kan man göra denna tårtan dagen innan?
Sandra
Hej Sandra! Ja, det går bra att göra tårtan dagen innan. Det går också bra att frysa tårtan (utan garnering) och låta tårtan tina upp i kylen. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hade varit bra om man visste om mangon skulle tina innan man gör pure, och bättre instruktion så att det inte blir klumpar av gelatinet...
Sabina
Hej Sabina! Vi ber om ursäkt för det och har nu lagt till den punkten i beredningstexten. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Går det att frysa?
Ulla
Hej! Inget vi skulle rekommendera. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej! Jag håller just på att baka denna tårta. Men jag har en liten undran. Hur kommer det sig att man INTE ska krama vattnet ur gelatinbladen. För det gör man ju alltid annars,. ;-)
Anne-marie
Hej Anne-Marie! På förpackningen för de gelatinblad vi använde till denna tårta står det "Låt vattnet som finns kvar i bladen följa med när de ska smältas". Sen finns flera märken där det står andra rekommendationer. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Härligt, ska absolut baka denna till påsk!
Pia