Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Betyg 3.4 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ljuvligt recept på moussetårta med fryst mango och en touch av lime. Söta små lakritsmaränger och färska hallon bidrar till en konsert av smaker i perfekt samstämmighet. Dekorera med mynta och sätt färg på efterrättsbordet.

Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ingredienser

10 portioner

Tårtbotten

2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver

Mangomousse

2 gelatinblad
rivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
250 g fryst mango
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde

Maränger

1 äggvita
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk lakritspulver

Garnering

125 g färska hallon
1 kruka mynta

Gör så här

00:15:00
00:05:00
06:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Tårtan blev en av mina favoriten,Man kan även göra i samma ingredienserna rulltårta det ska jag prova sen men istället att använda grädde till mango mossen man använder mascarpone ost så att det håller bra inuti rulltårtan jag fixade denna recepten idag blev en av mina favorit tårta jag gjorde istället 2 tårtbottnar hälsningar Manar

    Manar

  • Tycker inte den var alls god. Väldig mycket parfym-smak och trots att jag gillar syrligt blev detta för mycket åt det dåliga hållet tyvärr. kommer inte bakas igen

    Sandra

  • Kan man göra denna tårtan dagen innan?

    Sandra

    Hej Sandra! Ja, det går bra att göra tårtan dagen innan. Det går också bra att frysa tårtan (utan garnering) och låta tårtan tina upp i kylen. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hade varit bra om man visste om mangon skulle tina innan man gör pure, och bättre instruktion så att det inte blir klumpar av gelatinet...

    Sabina

    Hej Sabina! Vi ber om ursäkt för det och har nu lagt till den punkten i beredningstexten. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Går det att frysa?

    Ulla

    Hej! Inget vi skulle rekommendera. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej! Jag håller just på att baka denna tårta. Men jag har en liten undran. Hur kommer det sig att man INTE ska krama vattnet ur gelatinbladen. För det gör man ju alltid annars,. ;-)

    Anne-marie

    Hej Anne-Marie! På förpackningen för de gelatinblad vi använde till denna tårta står det "Låt vattnet som finns kvar i bladen följa med när de ska smältas". Sen finns flera märken där det står andra rekommendationer. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Härligt, ska absolut baka denna till påsk!

    Pia

Testa liknande recept

  • Lakritspannacotta med turkisk peppar
    Betyg 4.5 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritspannacotta
    Betyg 2.9 av 5.161 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade lakritsmandlar
    Betyg 3.2 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sura godisar av fruktjuice
    Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallonmarmelad med lakrits
    Betyg 4.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kolaklubbor med lakrits
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad