Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mango- och mandeltårta

Luftig och sötsyrlig dessert med mango och mandel. Tårtan gräddas på en bädd av mandelmassa. Mango- och mandeltårtan ska helst serveras väl kyld toppad med fluffig vispgrädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
  2. Blanda mandelmassan med ägg och citronskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
  3. Låt mangon rinna av och skär dem i tunnare skivor. Lägg skivorna i formen och strö över mandeln.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 20 min. Låt kakan svalna. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde till.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 burk skivad mango (à 425 g)
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer