Mandelmassa

Gör egen hemmagjord mandelmassa med detta enkla recept. Resultatet är underbart gott och mångsidigt användbart i bakning av bullar, kaka, och godis. Perfekt för mazariner, semlor och andra läckra bakverk. Förvara den i kylskåpet för bästa resultat och du har den godaste mandelmassan när du behöver den!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per g
Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på 350 g.
Energi8148 KJ / 1945 kCal
Fett108 g
Salt0.2 g
Kolhydrater180 g
Protein46 g
Kommentarer
8 stVarför äggvitan? Provade med vatten och tyckte det blev bra, ger också längre hållbarhet
Jonas
Köper aldrig färdig mandelmassa igen. Gjorde massan av resterna efter tillverkning av egen mandelmjölk. Använde bittermandelolja och tog 3 droppar.
Ann-marie
Gick jättebra m bittermandelolja,tog 4 droppar...blev godaste mandelmassan,tack för receptet,Ingrid
Ingrid
Blev jättebra men jag skållade inte mandeln och minskade sockret till 1 dl.
Louise
Lätt att göra, äggvitan gjorde susen för att det skulle bli deg
Timo
Undrar om bittermandel kan bytas ut mot bittermandelolja? Läste i ett annat recept att man inte ska göra det, isåfall varför?
Lotta
Hej Lotta! Vi vet inte vad anledningen kan vara till det men jag tror att det skulle funka fint. Du får prova dig fram med doseringen bara! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Går den att frysa?
Saskia
Hej Saskia! Ja, det går toppenfint! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Lätt att göra minska dock mängden på florsocker till hälften vilket passade mej bättre i smak
Bibbi