Mandelkaka
Här är ett smarrigt recept på en saftig mandelkaka full med ljuvliga smaker av med mandel, hasselnötter, mandelmassa och aprikospuré. Servera gärna mandelkakan med bärkompott och vispad grädde. Gott på kalaset eller till fikat!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
8 bitar
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
100 g mandelmassa
2 dl aprikospuré (2 dl motsvarar 1 barnmatsburk à 200 g)
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 dl vispgrädde
florsocker att pudra över
ev vispad grädde till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod kaka, där aprikospuren tillsammans med mandeln och nötterna ger fin smakupplevelse. Ät den helst tillsammans med Bärkompotten som fanns tilsammans med receptet iBuffé.
Kerstin
2003-06-09Att ingen här betygssatt kakan beror kanske på att receptet är ofullständigt. Mjölsort och mjölmängd finns inte angivna!!! Annars är den god vet jag. Men ursprungsreceptet är borttappat så svar önskas snarast!
Olof
2003-02-02