Mandelkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelkaka

Här är ett smarrigt recept på en saftig mandelkaka full med ljuvliga smaker av med mandel, hasselnötter, mandelmassa och aprikospuré. Servera gärna mandelkakan med bärkompott och vispad grädde. Gott på kalaset eller till fikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Skålla, skala och mal mandeln. Hacka hasselnötterna. Hacka mandelmassan.
  4. Rör ner aprikospuré, mandel, nötter och mandelmassa i äggsmeten.
  5. Smält smöret och rör ner det i smeten.
  6. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det.
  7. Vispa grädden och rör försiktigt i den.
  8. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Häll i smeten och grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. Låt kakan stå minst ett par timmar i formen innan den serveras. Pudra med florsocker.
  10. Servera gärna tillsammans med Bärkompott och ev vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl aprikospuré (2 dl motsvarar 1 barnmatsburk à 200 g)
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • florsocker att pudra över
  • ev vispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan