Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandel och potatisbullar med fläsk & lök

Fantastiskt goda potatisbullar som du tillagar både enkelt och relativt snabbt. Mandel och potatisbullarna serveras med fläsk och lök samt gärna lite rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovriv potatisarna i en skål. Vispa upp äggen och blanda ner med mandelspån.
  2. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Klicka ca 1/2 dl stora portioner i en het oljad stekpanna.
  4. Stek potatisbullarna gyllengula på bägge sidor, låt dem bli lite ojämna i formen. Varmhåll i ugnen (150°C).
  5. Beräkna ca 3 potatisbullar var. Finhacka gul löken och strimla skivat, rimmat sidfläsk.
  6. Fräs detta på medelvärme tills löken mjuknat. Smaksätt med kryddpeppar och svartpeppar.
  7. Lägg upp bullarna på tallrikar tillsammans med lök- och fläskblandningen. Servera gärna med rårörda lingon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 st kokta potatisar
  • 1 pkt skivat rimmat sidfläsk (à ca 250 g)
  • 1 st gul lök
  • 1 dl mandelspån
  • 2 st ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?