Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ingredienser

6 portioner
4 päron
1/2 msk florsocker
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (à 50 g)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
1 dl vispgrädde
2 msk torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
citronmeliss till garnering

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.
02:00:00
00:20:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Koreansk råbiff
Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj
Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bellinifloat med persika och hallon
Betyg 3.2 av 5.191 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Bakat päron med getost och honung
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad