Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mammas kyckling med persikor

Gör din vardagsmat lite roligare med mammas kyckling med persikor. Kycklingen får en livfull smak i den krämiga grytan när den blandas med chilipeppar, spiskummin och curry. Garnera med persikor och tillsätt spadet i grytan för en härlig sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl med chilipeppar, spiskummin och curry.
  2. Lägg i kycklinglårfiléer och skaka om rejält.
  3. Bryn bitarna i margarin. Lägg över i en gryta. Häll i spadet från persikoburken, tillsätt ev lite vatten.
  4. Pressa i vitlöksklyftor. Låt puttra i 15-20 minuter och tillsätt sedan grädde eller crème fraiche och låt småputtra lite till.
  5. Smaka av med salt, balsamvinäger och ev peppar.
  6. Garnera med persikohalvorna. Strö över lite rostade pinjenötskärnor.
  7. Till servering: Servera med ris och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 msk spiskummin
  • 3 msk curry
  • 900 g kycklinglårfiléer
  • margarin till stekning
  • 1 burk delade persikor eller aprikoser (à 420 g)
  • ev lite vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde eller crème fraiche
  • salt
  • balsamvinäger
  • ev peppar
  • rostade pinjenötskärnor
Till servering
  • ris
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan