Majssoppa med ägg

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Majssoppa med ägg

En värmande soppa med stora smaker är denna majssoppa som innehåller bland annat sherry, ingefära och koriander. Innan servering vispar du ägg lite lätt och ringlar ner i soppan så de får sjuda en stund. Mycket gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Majssoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
1   burk majskorn (à 300 g)
100 g  purjolök (endast det vita)
1 msk  olja
1 tsk  malen koriander
ca 1/2 msk  färsk, finriven ingefära eller torkad ingefära (1/2 msk färsk motsvarar 2 krm torkad)
1 l  hönsbuljong (tärning + vatten)
2 msk  torr sherry
2 tsk  arrowrot
2   ägg
ev några droppar mörk sesamolja
kajennpeppar efter behag

Till servering

2   salladslökar eller det gröna av purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 msk purjolök)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé i panna med bacon och druvor
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Majssoppa med sweet chili
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kycklingfrikadeller i ingefärsbuljong
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga