Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majssoppa med ägg

En värmande soppa med stora smaker är denna majssoppa som innehåller bland annat sherry, ingefära och koriander. Innan servering vispar du ägg lite lätt och ringlar ner i soppan så de får sjuda en stund. Mycket gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka purjon grovt och fräs den mjuk i oljan. Blanda ner finriven ingefära och koriander. Fräs i ytterligare en halv minut.
  2. Kör purjofräset tillsammans med majsen i matberedare till ett grovt mos.
  3. Klicka över moset i kastrullen och späd med hönsbuljong och sherry. Låt puttra i ca 10 minuter.
  4. Vispa samman arrowroten i lite vatten och rör ner redningen i soppan. Låt koka upp.
  5. Vispa äggen lätt med en gaffel, ev med ett par droppar sesamolja. Ringla försiktigt ner äggblandningen i den sjudande soppan. Rör om mycket långsamt hela tiden.
  6. Smaka av med kajenn och ev mer ingefära. Servera med finhackad salladslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk majskorn (à 300 g)
  • 100 g purjolök (endast det vita)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen koriander
  • ca 1/2 msk färsk, finriven ingefära eller torkad ingefära (1/2 msk färsk motsvarar 2 krm torkad)
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk torr sherry
  • 2 tsk arrowrot
  • 2 ägg
  • ev några droppar mörk sesamolja
  • kajennpeppar efter behag
Till servering
  • 2 salladslökar eller det gröna av purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 msk purjolök)
Lägg till i inköpslistan