Majssoppa med ägg
En värmande soppa med stora smaker är denna majssoppa som innehåller bland annat sherry, ingefära och koriander. Innan servering vispar du ägg lite lätt och ringlar ner i soppan så de får sjuda en stund. Mycket gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 burk majskorn (à 300 g)
100 g purjolök (endast det vita)
1 msk olja
1 tsk malen koriander
ca 1/2 msk färsk, finriven ingefära eller torkad ingefära (1/2 msk färsk motsvarar 2 krm torkad)
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
2 msk torr sherry
2 tsk arrowrot
2 ägg
ev några droppar mörk sesamolja
kajennpeppar efter behag
Till servering
2 salladslökar eller det gröna av purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 msk purjolök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer