Majssoppa med ägg

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Majssoppa med ägg

En värmande soppa med stora smaker är denna majssoppa som innehåller bland annat sherry, ingefära och koriander. Innan servering vispar du ägg lite lätt och ringlar ner i soppan så de får sjuda en stund. Mycket gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Majssoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
1 burk majskorn (à 300 g)
100 g purjolök (endast det vita)
1 msk olja
1 tsk malen koriander
ca 1/2 msk färsk, finriven ingefära eller torkad ingefära (1/2 msk färsk motsvarar 2 krm torkad)
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
2 msk torr sherry
2 tsk arrowrot
2 ägg
ev några droppar mörk sesamolja
kajennpeppar efter behag

Till servering

2 salladslökar eller det gröna av purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 msk purjolök)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kärstis kryddmix
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kycklingsoppa med pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfrikadeller i ingefärsbuljong
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Majssoppa med sweet chili
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga