Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Majspuffar med lax

Dessa majspuffar med lax passar utmärkt både som förrätt och enklare måltid. Stek bara gyllene, smakrika biffar av potatismos med majs och persilja och lägg sedan upp dem fint på tallrik tillsammans med härlig rökt lax. Servera med en fin sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis.
  2. Mosa potatisen och blanda med mjölk och smör till ett fast potatismos. Rör ner majs utan spad och hackad persilja i moset. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Ta upp och forma till biffar. Stek dem lätt gulbruna i olja.
  4. Till servering: Servera med skivor av rökt lax och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 burk majs (à ca 300 g)
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olja
Till servering
  • skivad rökt lax
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer