Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Majsmuffins till Halloween

Matiga majsmuffins på polenta som du serverar med en garnering av guacamole, gräddfil och stenbitsrom, en mumsig förrätt eller tilltugg. Muffinsen blir saftiga med gräddfil och mjölk i degen och får sötma från brun farin.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 små muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  3. Vispa äggen lätt och blanda dem sedan med mjölk, gräddfil och olja.
  4. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat.
  5. Fördela smeten i muffinsform eller i bakformar av papper. Grädda i 15-20 minuter på mellersta falsen. Ta ut och låt svalna på ett galler.
  6. Garnera muffinsen med guacamole, gräddfil och stenbitsrom.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölk.

Tips

Man kan variera receptet genom att tillsätta 2 dl majskorn eller 2 dl riven cheddarost till smeten innan den fördelas i formarna. Receptet är för 16 små muffins.

Ingredienser

Portioner: 16 små muffins
  • 2 1/2 dl majsgryn (polenta)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Brun Farin
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl olja
Garnering
  • guacamole
  • gräddfil
  • stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?