Majsmuffins

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Majsmuffins

Matiga majsmuffins på polenta som du serverar med en garnering av guacamole, gräddfil och stenbitsrom, en mumsig förrätt eller tilltugg. Muffinsen blir saftiga med gräddfil och mjölk i degen och får sötma från brun farin.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Majsmuffins

Ingredienser

16 små muffins
2 1/2 dl  majsgryn (polenta)
2 dl  vetemjöl
1/2 dl  grahamsmjöl
1 tsk  bakpulver
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
1 msk  brun farin
2   ägg
1 dl  gräddfil
1 1/2 dl  mjölk
1/2 dl  olja

Garnering

guacamole
gräddfil
stenbitsrom

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölk.

Gör så här

Tips

Man kan variera receptet genom att tillsätta 2 dl majskorn eller 2 dl riven cheddarost till smeten innan den fördelas i formarna. Receptet är för 16 små muffins.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pumpa med guacamole och grönsaksstavar
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladcupcakes med spindelnät
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matiga muffins
Betyg 2.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Halloweencupcakes
Betyg 3.1 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cupcakes till halloween
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Franska matmuffins
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga