Majsmuffins
Matiga majsmuffins på polenta som du serverar med en garnering av guacamole, gräddfil och stenbitsrom, en mumsig förrätt eller tilltugg. Muffinsen blir saftiga med gräddfil och mjölk i degen och får sötma från brun farin.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
16 små muffins
2 1/2 dl majsgryn (polenta)
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk brun farin
2 ägg
1 dl gräddfil
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl olja
Garnering
guacamole
gräddfil
stenbitsrom
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör så här
Tips
Man kan variera receptet genom att tillsätta 2 dl majskorn eller 2 dl riven cheddarost till smeten innan den fördelas i formarna. Receptet är för 16 små muffins.
Har du lagat receptet?
Kommentarer