UNDER 15 MIN | Enkel

Majskolv i kokosmjölk med lime och jordnötter

En annorlunda majsrätt som enklast serveras i små soppskålar. Majskolvarna kokas i kokosmjölk som får sting av röd currypasta, vitlök och lime. Knapriga jordnötter och koriander på toppen förstärker de asiatiska smakerna i den här snabblagade smårätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken.
  2. Koka upp kokosmjölk med vitlök, buljongtärningar och currypasta. Smaka av med limesaft och salt.
  3. Ta bort blasten på majskolvarna om den är kvar och dela i bitar.
  4. Koka majsen i kokosmjölken i 6-7 minuter.
  5. Hacka jordnötterna grovt. Hacka koriandern.
  6. Servera majsen i kokosmjölken toppad med jordnötter och koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk röd currypasta
  • saften av 1 lime
  • salt
  • 2 färska majskolvar
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 2764 kJ / 661 kCal