Majskolv i kokosmjölk med lime och jordnötter
En annorlunda majsrätt som enklast serveras i små soppskålar. Majskolvarna kokas i kokosmjölk som får sting av röd currypasta, vitlök och lime. Knapriga jordnötter och koriander på toppen förstärker de asiatiska smakerna i den här snabblagade smårätten.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk röd currypasta
saften av 1 lime
salt
2 färska majskolvar
1 dl jordnötter
1 kruka koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 661 kCal
Fett57 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g
Kommentarer