Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Lyxig bärsås till glass

Dröm om sommaren med denna ljuvliga bärsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda frysta bär, socker och balsamvinäger i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter.
  2. Ta från värmen och red ev med potatismjöl utrört i kallt vatten. Ge ett hastigt uppkok.
  3. Servera såsen ljummen eller kall till vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g frysta bär (t ex hallon, jordgubbar och björnbär)
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk balsamvinäger
  • ev 1 tsk potatismjöl
  • kallt vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer