Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lövbiffar i mexifräs

Smaskiga lövbiffar under en het blandning av majs, lök, jalapeño, spiskummin och riven ost. Lövbiffar i mexifräs serveras med nachochips och strimlad isbergssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna.
  2. Tillsätt majsen med sitt spad, jalapeno, spiskummin och salt. Låt puttra några min. Rör i osten.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs lövbiffarna i och får steka på hög värme ca 2 min/sida.
  4. Krydda med salt och chilipeppar. Fördela fräset på köttet. 
  5. Till servering: Servera med strimlad isbergssallad och nachochips.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 msk hackad jalapeño
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g lövbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
Till servering
  • strimlad isbergssallad
  • nachochips
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?