Lottas fredagsgryta

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
3
Lottas fredagsgryta

Lottas fredagsgryta är en härlig blandning av fina ingredienser som till exempel högrev, champinjoner, paprika och prinskorv. Grytan har en intensiv smak och är utmärkt att förbereda några dagar innan middagsbjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Lottas fredagsgryta

Ingredienser

10 portioner

Dag 1

1 kg högrev
olja att bryna i
3 gula lökar
5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
3 dl rött vin
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1/2 dl tomatpuré
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 lagerblad
2 morötter

Dag 2

10 port ris
500 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
500 g prinskorv eller andra små barnvänliga korvar
1 burk minimajs (à 400 g)
finklippt persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god!

Cecilia

2007-05-31

den var enkel att göra...Mycket gott

Lena

2006-12-27

Det här receptet är toppen om man ska bjuda hem någon eller några på lunch!

Helene

2006-03-21

Testa liknande recept

Omelett med prinskorv
Betyg 3.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Pizzarullar med prinskorv och basilika
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toad in a hole (muffins)
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pigs in a blanket med senap
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga