Lottas fredagsgryta

15
3
Lottas fredagsgryta

Lottas fredagsgryta är en härlig blandning av fina ingredienser som till exempel högrev, champinjoner, paprika och prinskorv. Grytan har en intensiv smak och är utmärkt att förbereda några dagar innan middagsbjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Lottas fredagsgryta

Ingredienser

10 portioner

Dag 1

1 kg högrev
olja att bryna i
3 gula lökar
5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
3 dl rött vin
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1/2 dl tomatpuré
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 lagerblad
2 morötter

Dag 2

10 port ris
500 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
500 g prinskorv eller andra små barnvänliga korvar
1 burk minimajs (à 400 g)
finklippt persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Cecilia

2007-05-31

Väldigt god!

Lena

2006-12-27

den var enkel att göra...Mycket gott

Helene

2006-03-21

Det här receptet är toppen om man ska bjuda hem någon eller några på lunch!