Lottas fredagsgryta

Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Lottas fredagsgryta

Lottas fredagsgryta är en härlig blandning av fina ingredienser som till exempel högrev, champinjoner, paprika och prinskorv. Grytan har en intensiv smak och är utmärkt att förbereda några dagar innan middagsbjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Lottas fredagsgryta

Ingredienser

10 portioner

Dag 1

1 kg högrev
olja att bryna i
3 gula lökar
5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
3 dl rött vin
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1/2 dl tomatpuré
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 lagerblad
2 morötter

Dag 2

10 port ris
500 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
500 g prinskorv eller andra små barnvänliga korvar
1 burk minimajs (à 400 g)
finklippt persilja

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Väldigt god!

    Cecilia

  • den var enkel att göra...Mycket gott

    Lena

  • Det här receptet är toppen om man ska bjuda hem någon eller några på lunch!

    Helene

Testa liknande recept

  • Omelett med prinskorv
    Betyg 3.4 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzarullar med prinskorv och basilika
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pigs in a blanket med senap
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toad in a hole (muffins)
    Betyg 2.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinskorv med smashed potatoes
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad