Lottas fredagsgryta

Lottas fredagsgryta är en härlig blandning av fina ingredienser som till exempel högrev, champinjoner, paprika och prinskorv. Grytan har en intensiv smak och är utmärkt att förbereda några dagar innan middagsbjudningen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Ingredienser
10 portioner
Dag 1
1 kg högrev
olja att bryna i
3 gula lökar
5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
3 dl rött vin
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1/2 dl tomatpuré
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 lagerblad
2 morötter
Dag 2
10 port ris
500 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
500 g prinskorv eller andra små barnvänliga korvar
1 burk minimajs (à 400 g)
finklippt persilja
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stVäldigt god!
Cecilia
den var enkel att göra...Mycket gott
Lena
Det här receptet är toppen om man ska bjuda hem någon eller några på lunch!
Helene