Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lombardisk rullad

Dessa lombardiska rullader är ett delikat mingeltilltugg eller tillbehör till tapasbrickan. De citronmarinerande päronen blir en utmärkt kombination tillsammans med sältan i parmesanosten och bresaolan. Serveras uppå en salladsbädd av ruccola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kärna ur och skiva päronet i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg päronskivorna i en skål och blanda med citronjuice, salt och peppar.
  2. Lägg ut bresaolaskivorna på en skärbräda, fördela päronskivorna, ruccola och parmesan på skivorna. Rulla ihop dem till en rullad. Dela rulladerna på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 päron
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 10 skivor bresaola
  • 1 påse ruccolasallad (à 65 g)
  • 1 dl hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 428 kJ / 102 kCal