Löjromspizza

Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
20 små bitar
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 stor rödlök
Löjromspizza
2 dl crème fraiche (34 %)
1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
80 g löjrom
Till garnering
dillvippor
svartpeppar
citronklyftor
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stGott! Men nästa gång så tänker jag hoppa över citronen och byta ut picklad rödlök mot finhackad rå rödlök.
Annicka
Verkligen 👌🏻
Helga
Tycker om receptet, har inte testat pizzan ännu…
Stig
God afton afton på en t X
Martin
Jag gjorde en variant av denna som förrätt, men stekte rödlöken mjuk i mycket smör istället för att pickla den, la till hackad gräslök som topping, och använde röd tångkaviar istället för löjrom. Det blev fantastiskt gott! En jättebra rätt om man vill ha något som passar bra till champagne.
Karin
Varför hamnar detta recept i kategorin - Vegan?
Aina
Såååååå god!!!!
Victoria
Ni får gärna förtydliga i receptet att det INTE får vara lätt cream fraiche då den tydligen inte går att vispa.
Terés