Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen plumasallad med salsa fresca och melon

Pluma eller fläskkarré som du grillar och serverar med en spännande melonsallad och en piffig avokadosalsa samt grillade pimiento de padrón – de små, milda chilifrukterna där en på tio faktiskt kan slå till och vara riktigt stark. Vem får kvällens överraskning?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Tärna tomaten. Dela, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Dra av skalet och skär avokadoköttet i bitar. Ansa och skiva salladslökarna. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda samtliga ingredienser till salsan.
  2. Sallad: Strimla salladsärtorna. Riv salladen i bitar. Skär bort skalet av melonen och skär den i bitar. Lägg upp salladen på ett fat.
  3. Kött: Krydda pluman med paprikapulver, salt och peppar och gnid in den med oljan. Grilla på direkt värme tills den fått färg sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 72°C, ca 20 minuter (ca 80°C för fläskkarré, tar längre tid och grillas med fördel under lock). Låt vila i fuktat smörpapper ca 10 minuter och skär sedan i tunna skivor.
  4. Lägg köttet och salsan på salladen.
  5. Grilla pimento de padron ca 2 minuter på direkt värme. Vänd under grillningen och krydda med salt. Lägg dem på serveringsfatet.
  6. Till servering: Servera med grillat bröd, gräddfil och repad mynta.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
Salsa
  • 1 bifftomat
  • 1 avokado
  • 2 salladslökar
  • 2 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Sallad
  • 150 g salladsärtor
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1/2 liten vattenmelon
Kött
  • ca 500 g pluma eller fläskkarré
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 250 g pimiento de padron
Till servering
  • grillat tortillabröd eller surdegsbröd
  • gräddfil
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info