Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen lax i sallad med krutonger

Ljummen lax i sallad med krutonger är ett perfekt recept för varma dagar. Laxen får sin underbara smak av att gravas en stund innan den halstras och läggs upp på den krispiga gurka- och salladsröran tillsammans med nystekta, mumsiga brödbitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tärningar. Blanda laxen med salt, strösocker och vitpeppar. Låt stå och grava medan du gör i ordning salladen.
  2. Riv salladen fint och skölj den väl i ett durkslag. Skala och skiva löken i fina ringar. Grovhacka dillen. Skala och skär gurkan i stavar.
  3. Blanda vinäger, olja och senap i en salladsskål. Vänd ner gurkan och låt den marinera i blandningen.
  4. Krutonger: Skär brödet i stavar och stek dem gyllenbruna i matfettet. Blanda salladen och löken med gurkan. Salta och peppra lätt.
  5. Halstra laxen på hög värme i ca 1 min. Blanda ner laxbitarna i salladen och toppa med brödkrutonger och dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 4 port blandad sallad
  • 1 silverlök
  • 1 knippe dill
  • 1/2 gurka
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk solrosolja
  • 1 msk dijonsenap
Krutonger
  • 3 skivor vitt bröd
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?