Ljummen färskpotatissallad med basilikacrème är ett recept på ett otroligt gott tillbehör till bland annat kött. Potatissalladen gör du av morötter, salladslökar, vaxbönor, brytbönor och spenat. Servera med basilikacrème.
Ingredienser
2 portioner
Potatissallad
150 g kall, kokt färskpotatis
50 g vårmorötter med blast
50 g salladslökar
50 g vaxbönor
50 g brytbönor
50 g färsk, späd spenat
3 msk rapsolja
2 msk dragonvinäger eller annan sort
1 tsk honung
salt och peppar
Basilikacréme
1 knippe basilika (à 25 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Kommentarer