Ljummen färskpotatissallad med basilikacrème
Ljummen färskpotatissallad med basilikacrème är ett recept på ett otroligt gott tillbehör till bland annat kött. Potatissalladen gör du av morötter, salladslökar, vaxbönor, brytbönor och spenat. Servera med basilikacrème.
Ingredienser
2 portioner
Potatissallad
150 g kall, kokt färskpotatis
50 g vårmorötter med blast
50 g salladslökar
50 g vaxbönor
50 g brytbönor
50 g färsk, späd spenat
3 msk rapsolja
2 msk dragonvinäger eller annan sort
1 tsk honung
salt och peppar
Basilikacréme
1 knippe basilika (à 25 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer