Ljummen färskpotatissallad med basilikacrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen färskpotatissallad med basilikacrème

Ljummen färskpotatissallad med basilikacrème är ett recept på ett otroligt gott tillbehör till bland annat kött. Potatissalladen gör du av morötter, salladslökar, vaxbönor, brytbönor och spenat. Servera med basilikacrème.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att göra basilikacrème. Kör basilika, vitlöksklyfta och crème fraiche i matberedare. När crèmen har fin grön färg och har blivit tjock, smaka av med salt och peppar. Ställ att vila en stund innan salladen är klar.
  2. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull.
  3. Ansa alla grönsakerna. Blanchera, dvs koka lätt, och kyl sedan ned kvickt i kallt vatten, morötter, salladslök och bönor. Häll av vattnet och låt grönsakerna droppa av.
  4. Hetta upp en tjockbottnad kastrull med olja. Sväng potatisen och grönsakerna utom spenat så att de blir varma. Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar. Lägg ner spenaten precis innan servering.
  5. Servera med basilikacrème till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
Potatissallad
  • 150 g kall, kokt färskpotatis
  • 50 g vårmorötter med blast
  • 50 g salladslökar
  • 50 g vaxbönor
  • 50 g brytbönor
  • 50 g färsk, späd spenat
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk dragonvinäger eller annan sort
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Basilikacréme
  • 1 knippe basilika (à 25 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan