Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Eleganta ugnsbakade rutor av chèvre med färska fikon toppade med saltrostade mandlar och rosmarin. Ett mumsigt snacks eller en elegant liten aptitretare innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Ingredienser

24 st
1 förpackning kyld smördeg (à 250 g)
4 små färska fikon
1 dl saltrostade mandlar
250 g chèvre (getost)
1 msk färsk finhackad rosmarin
1 ägg till pensling
flingsalt
nymalen svartpeppar
små rosmarinkvistar till servering

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Prövade att göra två olika varianter med fikonen. Använde konserverade fikon i konjak och det blev också gått med blev sötare och skulle nog passa mer som en efterrätt. Bytte inte ut de andra varorna, men det går säkert också.

    Hanna

Testa liknande recept

  • Getost med färska fikon & parmaskinka
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvrerulle med fikon
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad