Lis dippsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Lis dippsås

Ett smaskigt recept på en enkelt blandad dipsås till vardags eller fest får du här från Li. Crème fraiche, ingefära och vitlök känns igen, nytt för denna gång blir mirin, en alkoholfri sake som ger sötma åt dippen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Lis dippsås

Ingredienser

2 dl
1   burk lätt crème fraiche
2 - 2 1/2 cm  finhackad färsk ingefära
2 - 2 1/2   pressade vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk  mirin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Den här superenkla såsen fungerar lika bra att dippa chips och grönsaker i som att ha som sås till maten. Blir det något över är det gott att bara vända ner den i en varm pasta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Berberegravad lax
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjur med två dipsåser
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bläckfisk med sesam och ingefära
Betyg 2.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het skinkpasta
Betyg 2.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wasabiyoghurt med ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärsgräddfil
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga