Lis dippsås
Ett smaskigt recept på en enkelt blandad dipsås till vardags eller fest får du här från Li. Crème fraiche, ingefära och vitlök känns igen, nytt för denna gång blir mirin, en alkoholfri sake som ger sötma åt dippen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
2 dl
1 burk lätt crème fraiche
2 - 2 1/2 cm finhackad färsk ingefära
2 - 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk mirin
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Den här superenkla såsen fungerar lika bra att dippa chips och grönsaker i som att ha som sås till maten. Blir det något över är det gott att bara vända ner den i en varm pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer