Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lis dippsås

Ett smaskigt recept på en enkelt blandad dipsås till vardags eller fest får du här från Li. Crème fraiche, ingefära och vitlök känns igen, nytt för denna gång blir mirin, en alkoholfri sake som ger sötma åt dippen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta lättcrème fraiche. Blanda i finhackad färsk ingefära, pressade vitlöksklyftor och mirin (söt japansk alkoholfri sake). Salta och peppra.
  2. Låt dippen stå ett tag så att smakerna blandar sig. Njut!

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Den här superenkla såsen fungerar lika bra att dippa chips och grönsaker i som att ha som sås till maten. Blir det något över är det gott att bara vända ner den i en varm pasta.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 2 1/2 cm finhackad färsk ingefära
  • 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk mirin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?