Berberegravad lax

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
1
Berberegravad lax

Berberegravad lax har en självklar på buffébordet. Laxen serveras på små baguetter med kryddröran, som består av bland annat bebere, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Berberegravad lax

Ingredienser

10 portioner
1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 10 cm)
4 vitlöksklyftor
4 msk berbere (se Tips)
2 msk mirin (alkoholfritt sött risvin/sake)
2 1/2 dl strösocker
1 1/3 dl salt
1 kg fryst, tinad benfri laxfilé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, en självklarhet på buffébordet, och julbordet.

Gun

2007-12-19

Testa liknande recept

Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärsmarinerad lax
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tamarimarinerad lax
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lis dippsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och gurksnittar
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga