Berberegravad lax

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
1
Berberegravad lax

Berberegravad lax har en självklar på buffébordet. Laxen serveras på små baguetter med kryddröran, som består av bland annat bebere, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Berberegravad lax

Ingredienser

10 portioner
1   bit ingefära (1 bit motsvarar ca 10 cm)
4   vitlöksklyftor
4 msk  berbere (se Tips)
2 msk  mirin (alkoholfritt sött risvin/sake)
2 1/2 dl  strösocker
1 1/3 dl  salt
1 kg  fryst, tinad benfri laxfilé

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Berbere är en etiopisk kryddblandning som finns i vissa välsorterade butiker. Du kan också blanda den själv.
För 2 dl: Mortla 1/2 dl red hot chili pepper (chili flakes), 6 kryddnejlikor, 3 msk korianderfrön, 1/2 tsk malen spiskummin, 1 tsk kryddpeppar, 2 msk hel svartpeppar, 2 tsk malen ingefära, 1 msk salt, 1/2 tsk riven muskot, 1/2 msk kardemummafrön, 1 tsk vitlökspulver och 2 msk torkad basilika. Förvara mörkt och svalt i en lufttät burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, en självklarhet på buffébordet, och julbordet.

Gun

2007-12-19

Testa liknande recept

Sojapicklade ägg
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtartar
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och gurksnittar
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lis dippsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga