Berberegravad lax

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
1
Berberegravad lax

Berberegravad lax har en självklar på buffébordet. Laxen serveras på små baguetter med kryddröran, som består av bland annat bebere, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Berberegravad lax

Ingredienser

10 portioner
1   bit ingefära (1 bit motsvarar ca 10 cm)
4   vitlöksklyftor
4 msk  berbere (se Tips)
2 msk  mirin (alkoholfritt sött risvin/sake)
2 1/2 dl  strösocker
1 1/3 dl  salt
1 kg  fryst, tinad benfri laxfilé

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Berbere är en etiopisk kryddblandning som finns i vissa välsorterade butiker. Du kan också blanda den själv.
För 2 dl: Mortla 1/2 dl red hot chili pepper (chili flakes), 6 kryddnejlikor, 3 msk korianderfrön, 1/2 tsk malen spiskummin, 1 tsk kryddpeppar, 2 msk hel svartpeppar, 2 tsk malen ingefära, 1 msk salt, 1/2 tsk riven muskot, 1/2 msk kardemummafrön, 1 tsk vitlökspulver och 2 msk torkad basilika. Förvara mörkt och svalt i en lufttät burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, en självklarhet på buffébordet, och julbordet.

Gun

2007-12-19

Testa liknande recept

Sojapicklade ägg
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtartar
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och gurksnittar
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lis dippsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga