Linsotto med pecorino och tomat

Betyg 4 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Linsotto med pecorino och tomat

Linser innehåller komplexa kolhydrater som ger en skön mättnadskänsla som håller i sig länge. Så varför inte servera en fantastiskt krämig linsotto, smaksatt med peccorino och färsk basilika. Supersnabbt går det att laga också! Servera gärna med ett gott bröd.

Linsotto med pecorino och tomat

Ingredienser

4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
ev 1/2 hackad chili
4 dl röda linser
2 dl vitt vin
1 burk cocktailtomater (à 400 g)
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
ca 2 dl finriven pecorinoost
salt
peppar
färsk basilika

Till servering

pesto
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Man måste verkligen veta att man gillar pecorino innan den mängden hälls i maten.

    Sanne

  • Det var inte dumt nästa gång kanske berikar det med skaldjur eller bacon etc.

    Peder

  • Ska det vara torkade linser i receptet, eller sådana som finns i tetrapack?

    Alice

  • Gott, enkelt och mättande! Väldigt smakrikt med vinet och osten vilket gör linser lite mer intressant.

    Johanna

  • Suck! Neeeeee

    Christina

  • Ett bra recept för att pröva vegetariskt.

    Erika

  • Fantastiskt gott och samtidigt enkelt! Toppade med lite pumpakärnor 👌

    Sandra

  • Enkelt och gott!

    Clara

  • Knappt ätbart dessvärre. 2/5

    Kim

  • Super gott och enkelt! Lägger till lite stekta champinjoner och spenat.

    Monika

Testa liknande recept

  • Linssoppa på röda linser
    Betyg 4.4 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linser med grapefrukt
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad