Linsotto med pecorino och tomat

Linser innehåller komplexa kolhydrater som ger en skön mättnadskänsla som håller i sig länge. Så varför inte servera en fantastiskt krämig linsotto, smaksatt med peccorino och färsk basilika. Supersnabbt går det att laga också! Servera gärna med ett gott bröd.

Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
ev 1/2 hackad chili
4 dl röda linser
2 dl vitt vin
1 burk cocktailtomater (à 400 g)
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
ca 2 dl finriven pecorinoost
salt
peppar
färsk basilika
Till servering
pesto
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stMan måste verkligen veta att man gillar pecorino innan den mängden hälls i maten.
Sanne
Det var inte dumt nästa gång kanske berikar det med skaldjur eller bacon etc.
Peder
Ska det vara torkade linser i receptet, eller sådana som finns i tetrapack?
Alice