Linsdipp

Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Linsdipp

Linsdipp är en lättlagad liten röra på röda linser, vitlök och sambal oelek som är gott till sallader, bröd och kötträtter. Låt svalna i kylen innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Linsdipp

Ingredienser

1 sats
1 dl röda linser
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 - 1 1/2 krm sambal oelek

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Otroligt god röra. Jag spädde med mer vatten än receptet angav och hackade vitlöken som jag sedan fräste i olivolja för att röran inte skulle bli för ”vitlökig”. Mina tre barn, både äldre och yngre var helt lyriska över att linser (som de är misstänkta samma mot) kan vara så gott. Detta kommer jag göra många fler gånger.

    Frida

    Hej Frida! Kul att höra att även barnen gillade den goda röran. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Jättegod röra, jag ville ha den lite lösare så jag hade i några msk olivolja till + mer sambal så det blev lite mer sting.

    Jenny

Testa liknande recept

  • Libanesisk linssoppa - Shorbet adas
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röd linssoppa med räkor
    Betyg 4.4 av 5.243 personer har röstat
    Receptet har 49 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lins- och portabellogryta med rosmarin
    Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linssoppa med citrussmak
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad