Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lingonkaka med havre

En spännande och mer vuxen efterrätt och dessert. Du serverar lingonkakan med havre tillsammans med krämig och kall vaniljglass. Riktigt gott och uppfriskande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Botten: Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20 x 30 cm (för 4 port). Tryck eller kavla ut degen. Bred på sylten.
  4. Fyllning: Smält matfettet. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner matfettet. Fördela blandningen över sylten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
  7. Servera kakan med mjukrörd glass.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri fin mix och använd ren havre (om havre kan inkluderas i kosten).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med havre- eller sojabaserad glass.

Ingredienser

Portioner: 4
Botten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g margarin eller smör
  • 1 ägg
Fyllning
  • 2 dl rårörd lingonsylt
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer