Lindas laxgratäng

Ett utsökt recept på saftig laxgratäng. Du gör gratängen av bland annat laxfilé, chèvre, crème fraiche, soltorkade tomater och sesamfrön. Servera fisken med potatismos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g laxfilé
salt
pepparmix
ca 150 g chèvre
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
5 soltorkade tomater (marinerade)
1 msk finhackad färsk dragon (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk sesamfrön
4 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
Till servering
potatismos
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3280 KJ / 780 kCal
Fett52 g
Kommentarer
11 stJättegod laxgratäng, har gjort den många gånger😊 tacksam för vintips ?
Marie
Otroligt gott. Kommer göra det här igen
Emma
Är inte så förtjust i getost, så jag använde mozzarella istället. Blev också gott.
Ellinor
Gott! Körde på 200 grader, lite mer lax (6 st frysta delar a 125 gram) samt lite mer chèvre (ca 170 gram).
Ingela
Mycket gott men 250 grader är alldeles för hög temperatur, 200 - 225 är mer lagom.
Bryn
Detta var gott, men jag rekommenderar inte att värma resterna dagen efter.
Pernilla
man kan ta bort chevren och tillsätta cheddar också.
Maria
Jag har gjort denna fiskrätt flera gånger och varje gång har jag fått mycket beröm för den. Så den får full poäng av mig.
Alice
Jag hade 1-2 burkar creme fraiche med örter samt skivade några ostskivor för att binda ihop det hela, mycket uppskattad, ett favoritrecept. Använder alltid portionsbitar.
Mona
God smak och lätt att göra. Använde portionsfrysta laxfilér och det gick lika bra. Tyckte dock att potatismos till var lite kladdigt. Kanske ris eller kokt potatis till nästa gång.
Kristina