Limeparfait | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Limeparfait

Ett tjusigt recept på fransk limeparfait som påminner om glass. Du gör desserten av ägg, florsocker, lime och grädde. Frys in och servera den krämiga parfaiten kall till efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor, florsocker, limeskal och juice. Vispa grädden och blanda ihop allt till en smet som hälls i små bakformar. Frys i 4-5 timmar.
  2. Vänd ut parfaiten vid servering. Om den inte släpper kan man helt snabbt spola med varmt vatten på baksidan. Alternativt kan man servera
    desserten i formarna.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från
t ex Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal och juice av 1 lime
  • 4 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan