Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”
5Världens godaste

Vad sägs om en len och sötsyrlig paj med citronfyllning, dekorerad med krämig grädde? Garnera med rivet citronskal och denna efterrätt blir middagens stjärna! Den glutenfria citronpajen är bakad med sötströ vilket ger färre kalorier och mindre blodsockerstegring vilket passar bättre för diabetiker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk durramjöl eller majsstärkelse
2 msk sötströ
1 krm salt
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning
1 gelatinblad
1 1/4 dl färskpressad citronjuice
2 dl sötströ
2 dl vatten
2 msk majsstärkelse
3 äggulor
50 g rumsvarmt smör
Topping
3 dl vispgrädde
citronskal till garnering
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:10:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1330 KJ / 318 kCal
Fett29 g
Salt0.26 g
Kolhydrater6 g
Protein7 g
Kommentarer
8 stKan man använda vanlig vetemjöl istället för mandelmjöl?
Jessica
Önskar fler recept både på sockerfritt och glutenfritt.
Susanne
Kul att se NÅGOT för diabetiker! <3
Gunnel
Mycket god. Den här gör jag fler gånger men använder citronzesten också nästa gång.
Helen
Kan man ersätta mandelmjölet med något annat?
Amanda
Hej Amanda! Inget vi har provat men prova annat glutenfritt mjöl, bra att blanda 2 olika sorter. Förslagsvis majsmjöl och nötmjöl. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Går pajen att förbereda dagen innan (inte grädden)?
Madeleine
Hej Madeleine! Det går bra att förbereda pajen dagen före. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Går denna paj att frysa?
Erika
Hej Erika! Det går nog bra, men sen när den ska tinas är finns risken att den blir något fuktig vilket kan göra pajbotten lite tråkig! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vad är sötströ?
Karin
Hej Karin! Sötströ är ett sötningsmedel tillverkat av stevia som man kan ersätta strösocker med. Det bidrar generellt inte till någon höjning av blodsockret. Hälsningar Michelle
ICA-köket