Laxtartar med gurka och krasse
Lyxig laxtartar med asiatiska smaker. Sesamolja, ingefära och japansk soja ger extra skjuts åt lax, gurka och krasse. Den söta honungen håller ihop smakerna på ett elegant sätt. Om du inte använder leröy- eller salmalax så ta laxfilé som varit fryst minst tre dygn.
Ingredienser
6 portioner
200 g skinnfri laxfilé gärna leröy- eller salmalax
1 1/2 dl skalad, urkärnad och fintärnad gurka
1 1/2 tsk finriven ingefära
1 1/2 tsk flytande honung
1 msk japansk soja
3/4 tsk sesamolja
1/2 tsk salt
1 ask smörgåskrasse
6 tvättade äggskal
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggskalen och servera i stället röran i små glas eller skålar.
Gör så här
Tips
Använd gärna en kniv för att få till en snygg kant när du knäcker
äggen. Tänk på att den ägghalva du har fyllningen i ska vara lite större.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lade till 1dl finhackad mango och avokado mums
Lottie
2020-03-20