Laxtartar med gurka och krasse

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Laxtartar med gurka och krasse

Lyxig laxtartar med asiatiska smaker. Sesamolja, ingefära och japansk soja ger extra skjuts åt lax, gurka och krasse. Den söta honungen håller ihop smakerna på ett elegant sätt. Om du inte använder leröy- eller salmalax så ta laxfilé som varit fryst minst tre dygn.

Laxtartar med gurka och krasse

Ingredienser

6 portioner
200 g skinnfri laxfilé gärna leröy- eller salmalax
1 1/2 dl skalad, urkärnad och fintärnad gurka
1 1/2 tsk finriven ingefära
1 1/2 tsk flytande honung
1 msk japansk soja
3/4 tsk sesamolja
1/2 tsk salt
1 ask smörgåskrasse
6 tvättade äggskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Lade till 1dl finhackad mango och avokado mums

Lottie

2020-03-20

Testa liknande recept

Lime- och honungssås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nötmix i timjanhonung
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vietnamesisk nudelwrap i sallad
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel grillad fläskkarré med sesam-BBQ-sås och gurksalsa
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minthie
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga