Laxtartar med gurka och krasse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxtartar med gurka och krasse

Lyxig laxtartar med asiatiska smaker. Sesamolja, ingefära och japansk soja ger extra skjuts åt lax, gurka och krasse. Den söta honungen håller ihop smakerna på ett elegant sätt. Om du inte använder leröy- eller salmalax så ta laxfilé som varit fryst minst tre dygn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i mycket fina tärningar. Blanda lax, gurka, ingefära, honung, soja, sesamolja, salt och klippt krasse. Låt stå ca 30 minuter i kylen.
  2. Fördela laxtartaren i äggskalen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggskalen och servera i stället röran i små glas eller skålar.

Tips

Använd gärna en kniv för att få till en snygg kant när du knäcker äggen. Tänk på att den ägghalva du har fyllningen i ska vara lite större.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g skinnfri laxfilé gärna leröy- eller salmalax
  • 1 1/2 dl skalad, urkärnad och fintärnad gurka
  • 1 1/2 tsk finriven ingefära
  • 1 1/2 tsk flytande honung
  • 1 msk japansk soja
  • 3/4 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 6 tvättade äggskal
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info