Laxtårta med ärtkräm
Tjusig smörgåstårta med kallrökt lax och kvarg. Godast samma dag och enklast att skära upp med en riktigt vass kniv som spolas i varmvatten. Den lena ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 portioner
ca 800 g kallrökt lax i skivor
500 g frysta gröna ärtor
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk pepparrot på tub
500 g kvarg (10 %)
1 kavring i skivor (ca 500 g)
2 tsk salt
1 krm peppar
ärtskott
dill
rädisor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev bjuden på denna goda tårta av min svägerska. Då var ärtkrämen i ett lager utbytt mot avokado. Jätte-god både dag ett och två! Gillar man smörgåstårtor tycker man alldeles säkert om denna! :-)
Jenny
2012-07-01Hej Pia: Kanske prova broccoli, men då med lite kåligare smak? Tror ändå avokado är det bästa efter ärter.
Redaktionen
2012-06-26Ärtkrämen kändes för söt. Gott med lax och pepparrot. Vacker tårta. Vad kan ärtkrämen bytas ut mot annat än avokado?
Pia
2012-06-25