Laxtårta med ärtkräm

46
6
Laxtårta med ärtkräm

Tjusig smörgåstårta med kallrökt lax och kvarg. Godast samma dag och enklast att skära upp med en riktigt vass kniv som spolas i varmvatten. Den lena ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Laxtårta med ärtkräm

Ingredienser

8 portioner
ca 800 g
kallrökt lax i skivor
500 g
frysta gröna ärtor
2 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
pepparrot på tub
500 g
kvarg (10 %)
1
kavring i skivor (ca 500 g)
2 tsk
salt
1 krm
peppar
-
ärtskott
-
dill
-
rädisor

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mörkt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd laktosfritt färskostalternativ, t ex kvarg från Valio.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt färskostalternativ.

Gör så här

Tips

Ät den helst samma dag och ha en vass kniv till hands när det är dags att skära upp den. Enkel att ta med till midsommarstången.

Den pigga ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Jenny

2012-07-01

Blev bjuden på denna goda tårta av min svägerska. Då var ärtkrämen i ett lager utbytt mot avokado. Jätte-god både dag ett och två! Gillar man smörgåstårtor tycker man alldeles säkert om denna! :-)

Redaktionen

2012-06-26

Hej Pia: Kanske prova broccoli, men då med lite kåligare smak? Tror ändå avokado är det bästa efter ärter.

Pia

2012-06-25

Ärtkrämen kändes för söt. Gott med lax och pepparrot. Vacker tårta. Vad kan ärtkrämen bytas ut mot annat än avokado?

Testa liknande recept