Tjusig smörgåstårta med kallrökt lax och kvarg. Godast samma dag och enklast att skära upp med en riktigt vass kniv som spolas i varmvatten. Den lena ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2012
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mörkt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd laktosfritt färskostalternativ, t ex kvarg från Valio.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt färskostalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jenny
2012-07-01Blev bjuden på denna goda tårta av min svägerska. Då var ärtkrämen i ett lager utbytt mot avokado. Jätte-god både dag ett och två! Gillar man smörgåstårtor tycker man alldeles säkert om denna! :-)
Redaktionen
2012-06-26Hej Pia: Kanske prova broccoli, men då med lite kåligare smak? Tror ändå avokado är det bästa efter ärter.
Pia
2012-06-25Ärtkrämen kändes för söt. Gott med lax och pepparrot. Vacker tårta. Vad kan ärtkrämen bytas ut mot annat än avokado?