Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm

Taco gjord på lax? Javisst – här är en riktigt god variant på den svenska fredagsklassikern! Gnid in laxfilé med egenblandad tacokrydda och lägg på grillen. Toppa med en krämig majsröra och servera i hårda tacoskal ihop med sallad.

Ingredienser
4 portioner
Majskräm
1 burk majskorn (à 340 g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl gräddfil
salt
svartpeppar
2 tomater
Tacokrydda
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
ca 600 g skinnfri laxfilé
500 g grön sparris
grillfolie
Till servering
hårda tacoskal
sallad
Gör så här
00:15:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2505 KJ / 600 kCal
Fett31 g
Salt2.9 g
Kolhydrater40 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stHej Helena! Vad kul att rätten var uppskattad och tack för tipset att krydda med lite chili för extra hetta. Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Majsröran var jättegod och lite chilli hade varit perfekt för den som gillar extra starkt. Men nästa gång blir det tortillas komplementerade med tacochips istället för tacoskal.
Helena