Laxsashimi med rabarber och pepparrot

Denna fräscha laxsashimi med rabarber och pepparrot är en riktig smakexplosion! Tunna skivor av den marinerade laxen serveras med en syrlig dressing, smaksatt med fläder och rabarber. Toppa fisken med den vackert rosa rabarbern och härligt pepprig pepparrot. Lika god för sig som att servera på en buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l vatten
2 msk salt
1 1/2 dl mirin
1 1/2 dl japansk soja
ca 350 g skinnfri laxfilé (gärna ryggbiten)
150 g rabarber
1/2 citron (1 msk saft, för 4 port)
1 dl koncentrerad flädersaft
Till servering
2 krm flingsalt
2 msk olivolja
2 msk riven pepparrot
Gör så här
04:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi891 KJ / 212 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater5 g
Protein19 g
Kommentarer
5 stSååå gott!
Carina
Inte alls gott. Om du tvunget ska doppa laxen i kokande vatten så max 5 sekunder, absolut inte 15! Saknar dessutom syra, och känslan av sashimi.
Malin
Inte alls gott. Saknade både syra och känslan av sashimi….och doppa föra allt i världen inte laxen i 15 sekunder. Strunta helt i det eller max 5 sekunder!
Malin