Laxpasta ”One pot Wonder ”

One pot wonder är det hetaste, och bästa tipset för dig som vill att maten i princip ska laga sig själv. Här lägger du helt enkelt ner ingredienserna i en låg kastrull, låter det koka ihop, rör runt ibland tills pastan är al dente och adderar lax och ärtor. Superenkelt och supergott!

Ingredienser
4 portioner
2 st schalottenlökar
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
4 st frysta, tinade laxfiléer
salt
svartpeppar
1 paket spaghetti (à 340 g)
1 msk tomatpuré
1/2 dl fryst, hackad basilika
4 msk olivolja
1 tsk salt
5 - 6 dl vatten
2 dl frysta, tinade ärtor
50 g parmesan
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stEnkelt och skönt med bara en ”pot” Jag tillsatte en skvätt hunmerfond och klämde över lite citron på slutet. T.om. den skeptiska 5 åringen åt av pastan! Då är det bra 😅
Heléne
Bara jag som tyckte om det
Anneli
Och vi som äter glutenfritt var inte detta recept bra allt! Pastan blev som klister och vätskan kokade bort direkt! Kommer inte göra detta igen!
Diana
Inte det bästa receptet jag provat! Smakade illa så det blev soporna och en pizza istället! Hade nog i en liter vatten minst och det var i alla fall som gröt! Inte värt varken matsvinnet, tiden eller pengarna!
Diana
Har gjort detta flera gånger. Blir jättegott. Även med broccoli istället för ärtor.
Maria
SKA det verkligen vara 1½ liter vatten till 4 portioner? 3 liter till 8 portioner blev en rejält blaskig soppa...
Jessica
Hej! Leverantören hälsar att det blev fel, räcker med 5-6 dl vatten. Vi har ändrat såklart. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vart lite rinnigt, kanske beror på vilken spaghetti man tar. Jag tog enligt receptet 340g. Så mer pasta eller mindre vatten skulle jag säga. Annars smaka bra och lätt att laga
Jennie