Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Paj är den ultimata festmaten – särskilt om du gör den i långpanna! Här samsas kallrökt lax med apelsin, tomater, fänkål och lakritsspulver som ger spännande smakbrytning.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Ingredienser

10 portioner
300 g smör
7 dl vetemjöl
4 msk vatten

Fyllning

2 gula lökar
700 g fänkål
2 msk smör
1 1/2 tsk lakritspulver (kan uteslutas, finns att köpa i specialbutiker och på nätet)
3 tomater
300 g kallrökt lax i skivor
8 ägg
2 dl mjölk (3 %)
4 dl vispgrädde
rivet skal av 2 apelsiner
1 tsk salt
2 krm peppar
4 dl riven, lagrad ost
färsk timjan till garnering

Gör så här

00:20:00
00:03:00
00:10:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jättegod, gjorde den med färdig köpt pajdeg för att spara tid och det funkade fint. Kommer säkert göra den igen, bra bjudmat om man är många.

    Jenny

  • Jättegod paj med härligt fyllig smak av lakrits. Nästa gång drar jag dock ner rejält på saltet eftersom den rökta laxen tillför nästan tillräckligt i sig.

    Solveig

  • Jättegod paj, dock valde vi att inte ha i lakritspulvret, eftersom vi inte är så förtjusta i lakrits.

    Nina

Testa liknande recept

  • Fänkålssoppa med fyllda laxrullar
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannkakswraps med rökt lax
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad