Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Strutsbiffar med kiwisalsa

Att laga struts känns både spännande och exotiskt. Testa att göra biffar av strutsen och krydda med lite rosépeppar. Servera sedan biffarna med en fräsch kiwisalsa till. Fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skala och skär kiwin i små tärningar. Skölj och finstrimla salladslöken. Skölj, kärna ur och fintärna paprikan.
  2. Blanda olja, vinäger, socker, salt och tabasco i en skål. Vänd i kiwi, lök och paprika.
  3. Skär ett par snitt i kanten på köttet. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka 2-3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera den nystekta strutsbiffen med salsa, bakad potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 strutsbiffar (à ca 150 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovt krossad blandning av svart-, grön- och rosépeppar
Salsa
  • 4 kiwi
  • 2 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk råsocker
  • 2 krm salt
  • några droppar tabasco
Till servering
  • bakad potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer