Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxgryta med rödbetor och vitkål

Ett snabblagat och matigt recept på smakrik laxgryta med rödbetor och vitkål. Du gör grytan av lax, rödbetor, potatis, lök, vitkål och citron. Servera den härliga grytan med knaprigt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rödbetor, potatis och lök. Ansa och skär bort rotstocken på vitkålen. Skär grönsakerna i 1 cm tärningar.
  2. Koka rödbetor och potatis sakta i grönsaksbuljongen ca 10 minuter. Lägg därefter i lök och vitkål fortsätt att koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär laxen i 2 cm tärningar, lägg tärningarna i grytan och koka upp.
  4. Riv citronen fint på rivjärnet, strö över grytan.
  5. Servera laxgrytan med knäckebröd och pepparrotsfärskost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är i övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: gör egen pepparrotsfärskost med laktosfri cream cheese smaksätt den med riven pepparrot.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkfri sojaost av valfri smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medelstora rödbetor
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 600 g lax
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?