Laxgryta med tomat och dill

Riktigt mumsig laxgryta som tar smak av dill och tomat. Att dill och lax är bästa kompisar är sedan tidigare känt och den gröna örtkryddan tillför här det perfekta komplementet till den intensiva fisksmaken. Servera grytan med ris och toppa med färsk tomat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3250 KJ / 777 kCal
Fett47.8 g
Salt3.13 g
Kolhydrater52.4 g
Protein33.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skaldjursfond ska det vara INTE skaldjurssoppa
Martina
2025-04-09Mycket god fiskrätt! Bytte ut fiskbuljong mot skaldjurssoppa. Mild och krämig! Fortsätta laga denna rätt. Använde laxbitar/ mindre filebitar. Kommer också att lägga i lite röd kurry för lite mer smak/ sting. Ger den fyra av fem.
Martina
2025-04-09Prövade först med ris...Några dagar efteråt hade vi egen mandelpotatis istället. Grytan hade under tiden varit fryst någon dag. Grytor blir alltid bättre när de får vila någon eller några dagar... Mandelpotatis gör också att maten lyfter särskilt när det är egenodlad o givetvis åt vi potatisen med skalet kvar!
Britt inger
2023-09-17