Laxcrostini med sojamajonnäs

Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Laxcrostini med sojamajonnäs

En riktigt fin bit lax passar bäst till dessa urläckra tilltugg med tunna laxskivor och sojamajonnäs på crostini. Tricket för en lyckad majonnäs är att ha ungefär samma temperatur på ingredienserna och att ta det lugnt med oljan i början.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Laxcrostini med sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
200 g lax i bit (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy)
1/2 påse naturella crostini (à 120 g)
40 g forellrom eller annan rom
1 msk finskuren gräslök
1 tsk sesamfrön (gärna svarta)

Sojamajonnäs

1 liten äggula (rumsvarm)
1 tsk wasabi
2 tsk risvinäger
1 dl neutral rapsolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk flytande honung
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott men sojamajonäsen blir för lös. Blandade i lite köpemajonäs, vilket hjälpte något. Rostade även sesamfröna för jag inbillar mig att de smakar mer då. :)

    Anna

Testa liknande recept

  • Crostini med ricotta
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokadocrostini
    Betyg 2.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkcrostini med ingefärsmajonnäs
    Betyg 2.9 av 5.122 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med tapenadedip
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sardintapenade på crostini
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad