Laxburgare med dill och ansjovisdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxburgare med dill och ansjovisdressing

Laxburgare med dill och ansjovis är den perfekta burgaren för oss som gärna äter god och nyttig fisk. Servera den grillade eller stekta laxfilén med ansjovisdressingen, tomat, sallad och övriga klassiska hamburgertillbehör. Smaskens!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Finhacka ansjovisen och dillen. Blanda ner i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Skölj sallad och tomat. Skiva tomat och saltgurka. Skala och skiva löken fint.
  2. Grilla eller stek laxskivorna. Grilla snittytorna på brödet.
  3. Lägg salladen på botten av brödet. Lägg på tomatskiva, lök och saltgurka. Ringla på lite dressing. Lägg sedan på den nygrillade laxen och ostskivan. Servera direkt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor laxfilé (à 75 g)
  • 4 hamburgerbröd
Dill- och ansjovisdressing
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 knippe dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 sallatsblad
  • 1 bifftomat
  • 4 saltgurkor
  • 1 gul lök
  • 4 skivor lagrad ost
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info