Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax teriyaki med ananas och vitkål

Lax teriyaki med ananas och vitkål har både sötma och sting och är en utsökt middagsrätt. Du gör en härlig risblandning med jasminris, vitkål, ananas och teriyakisås. Det passar perfekt med laxen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form krydda med salt och peppar Sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  4. Skala och skär ananasen i bitar och strimla vitkålen. Fräs vitkålen i matolja tillsätt ananas och det kokta riset. Blanda allt med teryakisåsen.
  5. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna under omrörning.
  6. Servera laxen med risblandningen. Strö över sesamfrö.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 4 portionsbitar lax (à 150 g)
  • salt och peppar
  • 1/2 ananas
  • 1/4 medelstort vitkålshuvud
  • 2 msk matolja
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer