Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lax- och spenatsoppa

Den här goda och matiga soppan är gjord på spenat och får en härlig sälta av laxen. Att den dessutom är fullproppad av vitaminer gör ju inte saken sämre!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär laxen i ca 5 cm stora tärningar.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna mjukt i olivoljan i en gryta.
  4. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i spenaten och koka upp. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg i laxbitarna och stäng av plattan. Låt stå ca 6 minuter. Tillsätt hackad persilja.
  6. Servera lax- och spenatsoppan med baguetten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kocktipset! Vill man ha brödet direkt i soppan går det utmärkt att göra krutonger av baguetten. Skär brödet i tärningar lägg ner dem i en het stekpanna med olivolja. Stek dem gyllenbruna och krydda med flingsalt och lite timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 surdegsbröd (baguette)
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olivolja
  • 8 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 450 g hackad spenat
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2407 kJ / 575 kCal