Lax- och spenatsoppa

Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat
3
Lax- och spenatsoppa

Den här goda och matiga soppan är gjord på spenat och får en härlig sälta av laxen. Att den dessutom är fullproppad av vitaminer gör ju inte saken sämre!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2012

Lax- och spenatsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 surdegsbröd (baguette)
ca 600 g laxfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 msk olivolja
8 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
450 g fryst hackad spenat
1 dl crème fraiche
salt
peppar
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat

Kommentarer

Hej, Ska det vara fryst eller färsk spenat i soppan? 😊

Helena

2020-09-10

Hej Helena! Det ska vara fryst spenat. Tack för att du uppmärksammade det! Vi har nu lagt till det i receptet. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-11

Hej Myrto! Vi håller med om att det var lite otydligt skrivet i receptet och har därför justerat detta här.

Redaktionen

2012-11-14

Fel instruktioner av receptet. När skall man lägga i laxbitarna? Steg 2 står att man skall fräsa alltsammans, lax, paprikor och lök. Steg 4 skall man lägga i laxbitarna i grytan. Nu har man tyvärr kokat laxen på max och förstört den. Såg steg 4 försent.

Myrto

2012-11-13

Näringsvärde per portion

Energi2407 KJ / 575 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater37.3 g
Protein36.4 g

Testa liknande recept

Grillat pitabröd med kronärtskockor och fetaost
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad halloumi med paprikadressing och solroskärnor
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddkorvar med salsa romesco
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Medelhavsburgare med kalkon och färskost
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammkotletter, merguez och paprikor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga