Lax- och spenatsoppa

98
3
Lax- och spenatsoppa

Den här goda och matiga soppan är gjord på spenat och får en härlig sälta av laxen. Att den dessutom är fullproppad av vitaminer gör ju inte saken sämre!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2012

Lax- och spenatsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 surdegsbröd (baguette)
ca 600 g laxfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 msk olivolja
8 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
450 g fryst hackad spenat
1 dl crème fraiche
salt och peppar
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kocktipset! Vill man ha brödet direkt i soppan går det utmärkt att göra krutonger av baguetten. Skär brödet i tärningar lägg ner dem i en het stekpanna med olivolja. Stek dem gyllenbruna och krydda med flingsalt och lite timjan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Helena

2020-09-10

Hej, Ska det vara fryst eller färsk spenat i soppan? 😊

Redaktionen ICAse

2020-09-11

Hej Helena! Det ska vara fryst spenat. Tack för att du uppmärksammade det! Vi har nu lagt till det i receptet. Hälsningar Elina

Redaktionen

2012-11-14

Hej Myrto! Vi håller med om att det var lite otydligt skrivet i receptet och har därför justerat detta här.

Myrto

2012-11-13

Fel instruktioner av receptet. När skall man lägga i laxbitarna? Steg 2 står att man skall fräsa alltsammans, lax, paprikor och lök. Steg 4 skall man lägga i laxbitarna i grytan. Nu har man tyvärr kokat laxen på max och förstört den. Såg steg 4 försent.

Näringsvärde per portion

Energi 2407 KJ / 575 kCal
Fett 29.9 g
Kolhydrater 37.3 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden