Lax- och spenatsoppa
Den här goda och matiga soppan är gjord på spenat och får en härlig sälta av laxen. Att den dessutom är fullproppad av vitaminer gör ju inte saken sämre!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2012
Ingredienser
4 portioner
1 surdegsbröd (baguette)
ca 600 g laxfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 msk olivolja
8 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
450 g fryst hackad spenat
1 dl crème fraiche
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2407 KJ / 575 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater37.3 g
Protein36.4 g
Kommentarer
Hej, Ska det vara fryst eller färsk spenat i soppan? 😊
Helena
2020-09-10Hej Helena! Det ska vara fryst spenat. Tack för att du uppmärksammade det! Vi har nu lagt till det i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-11Hej Myrto! Vi håller med om att det var lite otydligt skrivet i receptet och har därför justerat detta här.
Redaktionen
2012-11-14Fel instruktioner av receptet. När skall man lägga i laxbitarna? Steg 2 står att man skall fräsa alltsammans, lax, paprikor och lök. Steg 4 skall man lägga i laxbitarna i grytan. Nu har man tyvärr kokat laxen på max och förstört den. Såg steg 4 försent.
Myrto
2012-11-13