Lax- och ostpaj

En överraskande god och livfull paj fylld med läcker fyllning på lagrad ost och kallrökt lax. Servera lax- och ostpajen med en fyllig champinjonkräm smaksatt med senap och krasse till middag eller på ett buffébord. En vinnande rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Ingredienser
4 portioner
100 g kallrökt lax i tunna skivor
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
350 g riven, lagrad prästost
2 dl mjölk
3 ägg
2 dl kvarg
nymalen vitpeppar
Champinjoncrème
250 g champinjoner
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk ljus senap
1/2 ask krasse
salt
peppar
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stJättegod men använder mera lax 2,5-3 hg. Istället för champinjoncréme - creme fraiche med rom; då blir det en höjdarpaj.
Ulrika
Jättegod paj om man byter osten mot västerbottenost. Jag tyckte dock inte att såsen var ngt vidare. Serverar hellre pajen med bara en god sallad.
Jenni
Okej paj men inget speciellt. Den smakade mest ost. Kanske är bättre med mer lax.
Elin