Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax i tunna skivor med äpplebuljong

Härligt recept på lax i tunna skivor med smakrik äppelbuljong som passar bra till fest. Du gör äppelbuljongen på purjolök, morot, äpple, curry, buljongtärning, cider och kajennpeppar. Servera den heta buljongen med fisken och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skär laxen i 3 mm tjocka skivor. Pensla 4 djupa värmetåliga tallrikar med olja (för 4 port). Fördela laxskivorna jämnt på tallrikarna.
  3. Skölj och ansa purjolöken och skala moroten. Skär dem i strimlor. Kärna ur och tärna äpplena.
  4. Fräs grönsakerna och äppletärningarna i olja i en stekpanna. Tillsätt curry, vatten, buljongtärning och cider. Låt koka ihop 5 minuter och smaksätt med salt och kajennpeppar.
  5. Tillaga fisken i ugnen i ca 6-8 minuter. Häll den heta äppelbuljongen i tallrikarna. Strö över hackad gräslök. Servera med ett bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé
  • 2 msk olja
  • 1/2 purjolök
  • 1 morot
  • 2 äpplen
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 cl cider
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan