Lax i het sås

Ett riktigt gott recept på lax. Du serverar den tillagade laxen tillsammans med en riktigt het sås av lök, fänkål, tomater, chili och oliver. Lägg gärna till lite ris eller potatis för mer mättnadskänsla.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ingredienser
4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 citron (färskpressad juice)
1/2 citron (finrivet skal)
1 gul lök
1 fänkål (à 300 g)
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
olja
1 tsk socker
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stGott, men lite mesigt i smak.
Ann-charlotte
Jättegott, brukar äta med quinoa !
Jeanette
Supergott!! Godast med färsk pasta till.
Mathilde
Spicy... just the way I like it!! Fast jag kryddade förstås med lite extra chili. Mmm...
Tina