Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax i foliepaket

Grillad lax i foliepaket är både gott och enkelt att laga. Och ännu godare blir laxen med ett täcke gjord på riven prästost, dill och citronskal. Servera med grönsaker, färskpotatis och dillsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Riv skalet av citronen. Mixa samman dill, ost och citronskal till en smulig blandning.
  2. Salta och peppra laxen på köttsidan. Lägg den på ett ark grillfolie med skinnsidan neråt.
  3. Fördela ostblandningen jämnt som ett täcke över laxen.
  4. Grilla laxen 10-15 min under lock.
  5. Dillsås: Blanda samman alla ingredienser till såsen. Ställ i kyl innan servering.
  6. Till servering: Servera laxen med såsen, kokt potatis och grönsaker.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal av 1 stor citron
  • 2 dl finhackad, färsk dill
  • 2 dl riven prästost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 700 g laxfilé med skinn
Dillsås
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl hackad, färsk dill
Till servering
  • kokt potatis
  • grönsaker (t ex. sparris och ärter)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?