Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Lättlagad pepparrotsströmming

Pepparrotsströmming är en god och lättlagad lunch- eller middagsrätt. Tillaga den rensade strömmingen i ugn med en salsa på grädde, ketchup och pepparrot och servera med till exempel potatismos.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klipp bort ev fenor. Salta strömmingarna lätt på köttsidan. Vik ihop dem: stjärt mot huvud. Lägg de vikta strömmingarna trångt i en ugnssäker form.
  3. Blanda grädde, ketchup och pepparrot. Häll detta över strömmingarna. Ugnslaga i 20 minuter.
  4. Bjud gärna med pepparrot och dill.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 600 g rensad strömming
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ketchup
  • 3 msk pepparrot
Lägg till i inköpslistan