Lättlagad chokladtårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lättlagad chokladtårta

Recept på en enkel och lättlagad chokladtårta. Du gör en mousse av apelsinfromage pulver och mjölk och lägger mellan tårtbottnar. Smält samman choklad, smör och grädde och bred över tårtan. Dekorera och servera tårtan som efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga moussen med mjölken enligt anvisningarna på paketet. Lägg samman bottnarna med moussen emellan. Ställ kallt.
  2. Smält choklad, matfett och vispgrädde i en kastrull på svag värme. Låt chokladen svalna.
  3. Bred chokladen över tårtan och dekorera med tårtdekoration.

Ingredienser

  • 1 paket apelsinfromage pulver (à 96 g)
  • 2 dl mjölk
  • 3 tårtbottnar
  • 150 g mörk blockchoklad eller mörk choklad
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • tårtdekoration tex silverkulor, hjärtan
Lägg till i inköpslistan