Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lättgjorda julkakor

Ett enkelt recept på lättgjorda julkakor av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kardemumma och kanel. Smycka de söta kakorna med en julröd glasyr med syrlig citronsmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop matfett, socker och ägg. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna. Tillsätt det.
  3. Arbeta ihop degen på bakbordet och rulla ut den till 3 längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till något.
  4. Grädda i ca 10 minuter. Rör under tiden ihop glasyren. Gör en strut av smörgåspapper.
  5. Ringla glasyr över längderna. Garnera ev med silverkulor och skär i bitar innan de kallnat och hårdnat helt.

Ingredienser

Portioner: 30 kakor
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 tsk kanel
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • röd hushållsfärg
  • 1 msk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan